Haedong

Kumdo

Haedong Kumdo staat voor: ‘De Weg van het Zwaard van het Oosten’. De originele Koreaanse zwaardtechnieken in Haedong Kumdo hebben een geschiedenis van circa 1500 jaar. Voor een krijger waren de zwaardtechnieken niet alleen een van de belangrijkste vaardigheden voor de strijd, maar verbeterde ook hun fysieke kracht, uithoudingsvermogen, postuur, houding en hielp in de ontwikkeling van een nobel karakter.

Haedong Kumdo bestaat o.a. uit: forms, draws, partner drills, sparring, cutting skills, etc. Wat je ook kunt verwachten zijn oefeningen voor een betere lichamelijke conditie en mentale kracht. Hierdoor kun je je beter concentreren en kun je meer energie en vitaliteit opwekken.

Deze elegante zwaardkunst heeft de harten gestolen van veel mensen over de hele wereld. Dat komt o.a. door de veelzijdigheid van het programma en het karakter van de zwaardkunst: sierlijk, dynamisch en ongekend krachtig. Hoewel deze Martial Art voor iedereen weer wat anders betekent, blijft het een feit dat HK een uitdagend training systeem biedt. Opvallend is dat Haedong Kumdo bij mannen en vrouwen even geliefd is. Het biedt een compleet fitness programma wat door drie generaties beoefend kan worden en waar je een leven lang plezier van kunt hebben.

Haedong Kumdo training focust op het versterken van Body, Mind & Spirit. Over het algemeen merken beoefenaars van HK een toename in concentratie en focus. Het vloeiende karakter van de Koreaanse zwaardtechnieken ontwikkelen een snel, krachtig en ontspannen lichaam. De zwaardtechnieken van HK is echt iets waar je van kunt genieten. Het werkt dan ook goed tegen stress!

De stijl die we beoefenen heet Jinyoung Ssangkum Ryu van Grand Master Kim, Jeong Seong, 9Dan. In dit systeem ligt de nadruk op het gelijktijdig gebruik van twee zwaarden gecombineerd met Ki-training. Grand Master Kim is de grondlegger en president van de United World Haedong Kumdo Federation (UWHKF) vanuit het hoofdkwartier in Busan, Korea. Hij is ook de auteur van het boek ‘Think out of the box’ Through The Training of Haedong Kumdo, en Two Swords Training (volume 1 & 2).

Get in touch!