Haedong

Kumdo

Wat is Haedong Kumdo?

Haedong Kumdo staat voor ‘De Weg van het Zwaard van het Oosten’. We trainen dan ook met enkel- en dubbelzwaard. De originele Koreaanse zwaardtechnieken in Haedong Kumdo hebben een geschiedenis van ongeveer 1500 jaar. De zwaardtechnieken waren voor een krijger één van de belangrijkste vaardigheden voor de strijd, verbeterden hun fysieke kracht, uithoudingsvermogen, postuur en houding, en hielpen in de ontwikkeling van een nobel karakter.

Tijdens de training

Haedong Kumdo focust zich op het versterken van Body, Mind en Spirit, en bestaat o.a. uit forms, draws, partner drills, sparring en cutting skills. Het vloeiende karakter van de Koreaanse zwaardtechnieken ontwikkelt een snel, krachtig en ontspannen lichaam. Ook doen we aparte oefeningen voor een betere lichamelijke conditie en mentale kracht. Hierdoor kun je je beter concentreren en heb je meer energie en vitaliteit.
Het draait allemaal om het karakter van de zwaardkunst: sierlijk, dynamisch en ongekend krachtig!

Voor wie is Haedong Kumdo?

Haedong Kumdo kan door iedereen beoefend worden, en is zowel bij mannen als vrouwen even geliefd. Het biedt een compleet fitness programma voor drie generaties en waar je een leven lang plezier van kunt hebben. Twijfel je? Neem gerust contact op voor vragen!

Geschiedenis en stijl van Grand Master Kim

De stijl die we beoefenen heet Jinyoung Ssangkum Ryu van Grand Master Kim, Jeong Seong, 9Dan. In dit systeem ligt de nadruk op het gelijktijdig gebruik van twee zwaarden gecombineerd met Ki-training. Grand Master Kim is de grondlegger en president van de United World Haedong Kumdo Federation (UWHKF) vanuit het hoofdkwartier in Busan, Korea. Hij is ook de auteur van het boek ‘Think out of the box’ Through The Training of Haedong Kumdo, en Two Swords Training (volume 1 & 2).

Wil je het uitproberen?

We trainen op donderdag om 19u in XXX en zaterdag om 10u in het KDO.
Neem contact op met Carla Kuster via email of telefoon

Get in touch!